”Bekymmersamt att ingen gripits”

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Sköld från polisen i Norrbotten kommer att medverka i en direktsänd studiointervju i Nordnytt 19.15.

Ulf Sköld är ansvarig för brottsutredningar på polisen i Norrbotten och den som fått uppdraget att leda arbetet med villainbrotten i Boden.

– Vi ser allvarligt på det här och det är också därför vi arbetar extra med detta, säger Ulf Sköld.

Inbrottsvåg i Boden

Vid särskilda händelser upprättar polismyndigheten en så kallad kommendering. Det innebär att myndighetens samlade resurser står till förfogande. Efter de många inbrotten i Boden har polisen skapat en sådan kommendering.

Men trots de samlade resurserna har polisen ännu inte kunnat sätta någon misstänkt gärningsman/gärningsmän i samband med inbrotten.

– Det är klart att jag är bekymrad över att vi inte lyckats gripa någon, säger Ulf Sköld.

Många bodensare känner oro och obehag, vad tänker du om det?

– Jag har full förståelse för att man känner oro. Inbrott är ett väldigt integritetskränkande brott och det är också därför vi arbetar extra med detta, säger Ulf Sköld.

Vad kan man göra själv?

– Först och främst, ser man eller har man sett något, så kontakta polisen. Vi behöver hjälp från allmänheten. Sedan ska man tänka på att stötta och hjälpa varandra grannar emellan. Skriv inte på Facebook att du ska åka bort. Kolla till varandras gårdar och få det att se ut som att någon är hemma. Grannsamverkan har visat sig vara väldigt effektivt i ett brottsförebyggande perspektiv.

Ulf Sköld från polisen i Norrbotten kommer att medverka i en direktsänd studiointervju i Nordnytt 19.15.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrottsvåg i Boden

Mer i ämnet