Två kvinnor i 50-årsåldern hittades döda i en lägenhet i Luleå i somras. Nu står det klart att de båda dog av samma sjukdom. Foto: Johan Nilsson/TT

Det låg bakom de två kvinnornas död i Luleå – hade samma sjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Det står nu klart vad som orsakat två kvinnors död i Luleå. Båda två dog av lunginflammation, skriver Norrbottens-Kuriren.

De två kvinnorna, som var systrar och runt 50 år gamla, hittades döda i en lägenhet i Luleå i juli. De hade varit avlidna en längre tid när de hittades av en granne som kontaktade polisen. Inget tydde på att kvinnorna utsatts för något våld.

– De har bägge avlidit av sjukdom, man har inte hittat någonting som tyder på annat, säger förundersökningsledare Erik Lampinen till tidningen.

Förundersökningsledaren: ”Lite märkligt”

Det slutgiltiga obduktionsprotokollet visar nu att båda fått lunginflammation.

– Det är lite märkligt att båda dött av sjukdom. Varför har den ena systern inte larmat på något sätt? Men det är svar vi aldrig kommer att få, säger Lampinen till Norrbottens Kuriren.

lägenhets dörr med titthål och polsskylt ”avspärat”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör förundersökningsledaren Erik Lampinen berätta om tragedin i klippet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.