Elias står och pustar på en löpbana, tillsammans med två bilder från hans tiktok-konto.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Mamma brukar klaga på att det luktar svett” – se Elias Lundberg berätta om målet att genomföra en Ironman. Foto: Anna Wallbrandt/SVT/Privat

Elias i Piteå bytte hockey mot Ironman – fick tusentals följare på Tiktok

Uppdaterad
Publicerad

Under uppväxten hade Piteåbon Elias Lundberg fullt fokus på ishockey. Men nyligen la han skridskorna på hyllan i jakt på en ny utmaning. Han bestämde sig för att ta sig an triathlontävlingen Ironman och nu dokumenterar han sin resa på Tiktok inför tusentals följare.

Elias Lundberg har aldrig varit något större fan av löpning. Under uppväxten var ishockey det stora intresset.

– När man fystränade och var tvungen att ge sig ut i spåren sprang man bara nån kilometer för att bli av med det, säger han.

Nytt mål – ny följarskara

Elias medger att han alltid gillat att utmana sig själv. Han märker av det ökande intresset för träning och har nu slagit ihop sina intressen inför tusentals följare.

– Jag själv har märkt att det blivit allt mer populärt. Alla får göra som de vill, jag vill att det jag lägger ut ska vara äkta. Att träning kan vara kul och inspirerande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.