Folk har tänt ljus vid olycksplatsen. Till höger SVT:s reporter Viktor Lundmark.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under söndagseftermiddagen kom mängder av människor för att tända ljus vid olycksplatsen. I klippet berättar SVT:s reporter Viktor Lundmark mer. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Tre unga män döda i trafikolycka i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade i Luleå natten mot söndagen. Tre unga män dog i olyckan och en kvinna i övre tonåren vårdas med livshotande skador. Under dagen har sörjande samlats vid olycksplatsen.

Strax efter klockan 01 under natten till söndagen kom larm om en singelolycka utanför Luleå där flera personer varit inblandade. När polisen kom fram till platsen visade det sig att bilen voltat.

– Det handlar om en allvarlig olycka, säger polisens presstalesperson Maria Linné.

Flera döda

Tre unga män i övre tonårsåldern har dött i samband med olyckan. En kvinna, även hon i övre tonåren, vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Samtliga är hemmahörande i Luleå kommun.

Polisen kommer nu att utreda olyckan och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. Olycksplatsen har dokumenterats och det kommer att hållas förhör. Rubriceringen är för närvarande vårdslöshet i trafik.

Kyrkan håller öppet

Med anledning av olyckan har Luleå kommun under söndagsmorgonen gått ut med att POSOM-gruppen är på plats i Porsö kyrka fram till klockan 19 för råd och stöd. POSOM är en förkortning av Psykologiskt och socialt omhändertagande.

Händelsen berör människor i bygden djupt, berättar SVT:s reporter på plats. Under eftermiddagen har också många sökt sig till olycksplatsen för att sörja och tända ljus – tidvis så många att det var svårt att ta sig fram i trafiken.

En lastbil kommer körandes på Brändövägen. Ett vägräcke har böjts. Höstlöv i förgunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett vägräcke har böjts på platsen utanför Luleå där dödsolyckan inträffade natten mot söndagen. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.