Flera personer samlade vid olycksplatsen där tre unga män dog och en ung kvinna skadades allvarligt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många har förlorat sina kompisar” – hör Linda Ek i Örarna om helgens tragiska dödsolycka utanför Luleå. Foto: Adam Berlin/SVT

Tre unga dog i bilolycka – stor sorg i byarna utanför Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Flaggan vajar på halvstång. Det råder sorg i byarna Brändön och Örarna efter helgens trafikolycka där tre unga män dog och en ung kvinna skadades allvarligt.

Det var under natten mot söndagen som tre unga män omkom i en allvarlig trafikolycka i närheten av bron som binder samman Brändön och Örarna. En kvinna skadades allvarligt och vårdas på sjukhus.

Ljus tända vid olycksplatsen

Personbilen ska va okänd anledning ha kört av vägen.

Vid olycksplatsen har många varit förbi för att tända ljus. Linda Ek och Henrik Johansson driver lanthandeln i Örarna och de vittnar om en tung stämning.

– Många är ledsna. Det är inga glada miner i dag och det lär det inte vara på ett tag, säger en uppgiven Linda Ek som driver lanthandeln i Örarna.

Polisen utreder dödsolyckan

Polisen utreder dödsolyckan, men ingen är delgiven misstanke om brott. De har även kunnat hålla en del förhör.

– Vi har inte kunna prata med den unga kvinnan som vårdas på sjukhus, säger polisens förundersökningsledare Erik Lampinen till SVT.

Polisens förundersökningsledare Erik Lampinen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens Erik Lampinen hoppas kunna höra den skadade tjejen som var den enda som överlevde den svåra trafikolyckan utanför Luleå. Foto: Adam Berlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.