De två kvinnorna tros vara släkt med varandra. Foto: Simon Vikström/SVT

En av de döda kvinnorna i Luleå identifierad

Uppdaterad
Publicerad

En av de två kvinnor som hittades död i en lägenhet i Luleå förra veckan har identifierats, enligt det preliminära obduktionsprotokollet. Det kommer att dröja innan det går att identifiera den andra kvinnan.

Det var förra veckan som två kvinnor i 50-års åldern hittades döda i en lägenhet i Luleå. Enligt uppgift var det grannar som larmat efter att de känt en dålig lukt i trapphuset.

Identitet på en av kvinnorna

Det preliminära obduktionsprotokollet kan fastställa identitet på den ena kvinnan och att det inte finns några yttre skador som lett till döden. Den andra kvinnan har ännu inte kunnat identifierats, uppger förundersökningsledare Erik Lampinen.

Två kvinnor hittade döda i Luleå

Vållande till annans död

– Rättskemisk och mikroskopisk undersökning pågår och det kommer dröja ett tag till. Det innebär att man undersöker invändigt efter substanser och liknande, berättar Erik Lampinen.

Händelsen rubriceras som vållande till annans död. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två kvinnor hittade döda i Luleå

Mer i ämnet