Hör SVT:s reporter från platsen där mannen i 20-årsåldern blev skjuten till döds. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Ung man skjuten till döds vid restaurang i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man har skjutits till döds i centrala Boden vid hamburgerrestaurangen Max natten mot torsdag. En 45-årig man är anhållen och misstänkt för mord.

Det var vid 23.30-tiden på onsdagskvällen som vittnen ringde in till polisen och larmade om en skottskadad 19-årig person utanför Max i centrala Boden. Mannen transporterades till sjukhus men avled sedan av sina skador.

Hållit flera förhör

I samband med dödsskjutningen har en stor polisinsatt pågått under hela onsdagsnatten och tidigt på torsdagsmorgon greps en man som sedan anhölls misstänkt för mord. Polisen vill inte kommentera om vilken typ av relation de två männen har haft.

Dödsskjutning i Boden

– Vi gör nu en teknisk undersökning av den aktuella platsen och har hållit ett flertal förhör, säger Per-Anders Heikkilä, chef på grova brott.

En adress i Boden är just nu avspärrad och bevakas av väktare. På adressen bor en 45-årig man som är känd av polisen sedan tidigare. Enligt SVT:s reporter, som är på plats vid fastigheten, släpps ingen in i huset förutom de boende.

Hämtade skjutvapen från bilen

Enligt Aftonbladet ska de två männen ha bråkat inne på hamburgerrestaurangen som slutade med att den misstänkte 45-årige mannen gick ut till sin bil och hämtade ett vapen.

– Händelsen har utspelat sig vid Max men jag kan inte gå in på detaljer om exakt vad som har hänt.

Jouråklagaren Elin Björkén vill inte heller bekräfta Aftonbladets uppgifter.

– Jag vill inte kommentera mer utan vi är i ett känsligt stadie just nu.

Polisen håller just nu på med en tekniska undersökningar och utredningar. Per-Anders Heikkilä bekräftar även att man utreder andra platser runt om i Boden samt att man har gjort ett flertal husrannsakningar.

Vet du mer kring händelsen eller har bilder från platsen? Tipsa oss – mejla norrbotten@svt.se

En stor polisinsats har pågått i centrala Boden under hela onsdagsnatten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Boden

Mer i ämnet