Polisen grep två personer efter en biljakt i Luleå och nu misstänks de för flera brott. Foto: Johan Nilsson/TT

Grovt våld mot väktare i Luleå – blev överkörd när tjuvar försökte fly

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen skulle polisen gripa två personer, misstänkta för stöld, på Storheden i Luleå. Det slutade i en biljakt och i samband med att tjuvarna försökte fly körde de över en väktare. Nu misstänks de för flera brott.

Det var under gårdagen som en polispatrull beordrades till handelsområdet Storheden. Tjuvarna hade då hunnit fly i en bil.

– Patrullen lokaliserar bilen och ett förföljande inleds som sedan tar slut på Bergnäset i Luleå, säger Henrik Fahlén, RLC-befäl vid polisens ledningscentral.

Inte livshotande skador

De två personerna sitter nu gripna och misstänks bland annat grovt våld mot tjänsteman då en väktare blev påkörd i samband med att de lämnade Storheden.

– De misstänks även för tillgrepp av fortskaffningsmedel och föraren misstänks för grovt rattfylleri. Ärendet utreds fortfarande och brottsrubriceringar kan tillkomma, säger Fahlén.

Väktaren fördes till sjukvård och skadorna ska inte vara livshotande. Polisen har kunnat hålla målsägandeförhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.