Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ser du den extremt långa kön till Fyndmarknaden och det enorma folkhavet inne i Arcushallen. Foto: Erica Olofsson/SVT

Här öppnas portarna i Luleå till en av Sveriges största fyndmarknader

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen drog en av Sveriges äldsta och största fyndmarknader igång i Norrbotten. Här kan den fyndsugne botanisera bland hundratusentals second hand- och vintageprylar. Och det var hårt tryck när portarna öppnades.

Det var en hel del trafikkaos kring Arcushallen och Storheden under förmidagen i Luleå då årets folkfest och fyndmarknad slog upp portarna. Och ruschen när besökarna skulle ta sig in påminde en del om när korna ska ut på grönbete.

– Ja det påminner lite om en kosläpp. Det är underbart att se, säger Bosse Tano som är en av arrangörerna.

Har besökarna alltid så här bråttom?

  Ja så här brukar det vara varje år.

En av de största och äldsta fyndmarknaderna

Fyndmarkanden på Arcushallen i Luleå har funnits i 30 år och äger rum två gånger om året . Och vid varje tillfälle är den bara öppen en dag.

– Vi har bestämt att det räcker med en dag för har man den längre så börjar ändå besökarna tänka att alla de finaste prylarna har gått.

Kan det bli ett rekordår?

– Det är svårt att säga men det är ju väldigt fint väder idag så många kanske tänker att vi tar oss ut idag och gör något speciellt, säger Bosse Tano.

I videon ser du den extremt långa kön till Fyndmarknaden och det enorma folkhavet inne i Arcushallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.