En delad bild med två sektioner. Den vänstra  visar barnmorskan Christina Wallbäcks i sina vita arbetskläder, sittande i en stol. Den högra sektionen visar en hand som håller en liten baby klädd i en mönstrad overall.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hoppas de med problem får mer stöttning” – följ med till Norrbottens nya amningsmottagning. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

Hon ska hjälpa kvinnor i Norrbotten med amningsproblem

Uppdaterad
Publicerad

Norrbotten har fått sin första amningsmottagning. Hit kan ammande kvinnor vända sig när hjälpen från BB och BVC inte räcker till.

Den här veckan är det internationella amningsveckan. Och passande nog invigs Norrbottens första amningsmottagning.

Det är barnmorskan Christina Wallbäcks som kommer att ta emot kvinnor och barn som har problem med amningen, två dagar i veckan, i patienthotellet vid Sunderby sjukhus.

– Det känns roligt att vi äntligen får inviga en amningsmottagning för mammor i Norrbotten, säger Christina Wallbäcks.

Besök eller videosamtal

Kvinnor i hela Norrbottens län kan söka vård på eller remitteras till amningsmottagningen. Bor man långt ifrån kan hjälpen ges via videosamtal.

– Om man har komplicerade problem vid amningen, som man inte kommer vidare med, med den hjälp man får från BB eftervård och BVC, så kan man få mer avancerat stöd här.

Enligt regionen har helamningen har blivit mindre vanlig de sista tjugo åren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.