• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Johanna Fond sitter i en inbjudande vardagsrumsmiljö med en grå soffa och gula kuddar i bakgrunden. Framför henne finns ett bord med levande ljus och en skål med godis, samt en tavla som föreställer en sjöscen. Rummet har en varm och hemtrevlig atmosfär med en elegant vägglampa och en vintage klocka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en skattjakt” – i klippet får du följa med in i Johanna Fonds hem i Jävre där nästan allt är begagnat. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

I Johannas hem i Jävre är allt begagnat: ”Laddar möblerna med nya upplevelser”

Uppdaterad
Publicerad

Hemma hos Johanna Fond hör nyproducerat inte till vanligheten. Huset i Jävre är fyllt med second hand fynd och släktklenoder som hon genom enkla medel gett nytt liv.

– Jag kanske är lite barnslig men jag tänker att man laddar möblerna med nya upplevelser.

För Johanna Fond började intresset för second hand på 90-talet när hon blev klädd i 70-tals byxor för en uppsättning på Regnbågsteatern i Piteå.

I dag är i stort sett hela hemmet second hand och hennes följare får hänga med på de många återbruksprojekten via hennes instagramkonto.

Svårare att fynda

– Det är svårare att hitta det man vill ha på second hand i dag för att konkurrensen har ökat, men det är ju bra, säger Fond.

Fynden kommer allt i från Bukowskis auktioner till gatuloppis och köp och sälj sidor.

– Jag får en adrenalinkick när jag hittar guldkorn, säger Johanna Fond.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.