Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Anna Kowal Lindbäck, kommunikationschef på LLT, varför servicelinjen för äldre och funktionshindrade tas bort. Foto: Ulrika Wänkkö/SVT

LLT om de ökande bränslepriserna: ”Vi måste spara pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Lokaltrafik, LLT, drar nu in servicelinjen för äldre och funktionshindrade. Anledningen är att bolaget ska spara pengar.

– Vi har ett ansträngt ekonomiskt läge, säger Anna Kowal Lindbäck, kommunikationschef på LLT.

En avgörande anledningen för att Luleå lokaltrafik nu tvingas till besparingar och indragna busslinjer är ökade bränslekostnader.

Hur resonerar LLT kring att man tar bort just den busslinje som kommit till för att hjälpa de svagaste?

– Jag förstår att det finns personer som kommer att sakna buss 65. Men det är väldigt få personer som åker och därför drar vi in den nu när vi tvingas göra en översyn. Skulle vi dra in någon av våra andra linjer skulle det få betydligt större konsekvenser, säger Anna Kowal Lindbäck.

Hon framhåller också att LLT:s vanliga bussar som används i dag är anpassade för funktionshindrade. Så såg det inte ut för 20 år sedan när linje 65 infördes.

I klippet hör du Anna Kowal Lindbäck berätta mer om beslutet att dra in servicelinjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.