Vackert, men farligt. Lyssna på brandingenjörens tips för ett säkrare nyårsfyrverkeri. Foto: SVT

Nyårsfyrverkeriet i Luleå ställs in

Publicerad

Tidigare hade Luleå kommun planer på att ha ett nyårsfyrverkeri vid södra hamn. Efter protester flyttades fyrverkeriet till Ormberget. Nu lämnar kommunen besked att det inte blir några fyrverkerier alls i år.

– Vi har lyssnat på opinionen, både på dem som vill ha fyrverkerier och på dem som inte vill ha det. För närvarande hittar vi inte en lösning för alla och därför väljer vi att ta ett omtag, säger Örjan Esensjö, projektledare.

Fyrverkeriet har kritiserats

När kommunen gick ut med att det skulle bli ett fyverkeri har många Luleåbor debatterat frågan i tidningar och på sociala medier.

Öppnar för annat nyårfirande nästa år

Örjan Esensjö menar att det till nästa år kommer att arbetas fram en ny form av nyårsfirande men vilken typ av arrangemang det kan komma att röra sig om är inte färdigt ännu.

– Vi har tagit intryck av medborgarnas synpunkter och kommer att ta dem i beaktning när vi tar fram det nya konceptet, säger Örjan Esensjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.