Victor Stridsman i den brasilianska landslagsdräkten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Stridsman drömde om att spela för Brasiliens fotbollslandslag – men det blev hockey istället. I klippet berättar han om sitt bespottade mål mot rivalen. Foto: Privat & Adam Berlin/SVT

Luleåbrassen sänkte Argentina – fick spottloska i ansiktet

Uppdaterad
Publicerad

Tre poäng på fyra matcher. Hockeyspelaren Victor Stridsman från Luleå har fått en flygande start på landslagskarriären – i Brasilien.

– Jag fick en loska i ansiktet när jag firade mitt mål mot Argentina, säger han.

Till vardags spelar han division III-hockey med Luleålaget Hertsörinken IF där det blev 17 poäng på tio matcher förra säsongen.

I dag är han landslagsman.

23-åringens mamma kommer från Brasilien och Victor har dubbla medborgarskap. Han pratar portugisiska och efter att ha varit i kontakt med förbundet dröjde det inte länge innan han fick göra landslagsdebut.

– Tränaren kallade in mig till en turnering i Florida och jag fick väldigt stort förtroende. Jag tror att de uppskattade mig som spelare, säger Victor Stridsman.

En ishall i hela landet

Brasilien är en väldigt liten nation i hockeysammanhang. Det finns bara en ishall i hela landet och landslaget bildades så sent som 2014.

Men Victor ser en potential.

– Inlinehockeyn är väldigt stor och det kommer spelare därifrån. Nu jobbar man för att pusha fram hockeyn, säger han och fortsätter:

– För mig hade det varit en dröm att någon dag spela i Brasilien på heltid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.