Foto: TT

Slalomstjärnan Lucas Braathen bekräftar Brasilien: ”Det är väldigt stort för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten har bubblat ett par dagar. Nu bekräftar slalomstjärnan Lucas Braathen att han kommer att representera Brasilien.

– Det är väldigt stort för mig, säger Braathen.

Förra säsongen vann 23-åringen slalomcupen och dagen innan premiären av den här säsongens världscup i Sölden chockade han den alpina världen, inte minst fansen hemma i Norge, med att meddela att karriären var över.

Med en brasiliansk mor kommer han nu att tävla för det sydamerikanska landet och utnyttja sitt dubbla medborgarskap.

– Det jag känner är glädje och kärlek. Jag brinner för att representera Brasilien. Det är väldigt stort för mig. Jag är väldigt glad över att få representera mitt land, säger alpinisten till O Globo och fortsätter:

– Jag växte upp med att spela fotboll på gatorna i Sao Paulo med mina kusiner och mina vänner, så för mig är det rätt tidpunkt. Det är meningen att det ska vara nu.

Lagkamraterna stänger dörren till Norge

Braathen har kallat till en presskonferens i Salzburg under torsdagen då han kommer att berätta mer om planerna för framtiden. De norska lagkamraterna lyfter fram honom som en god vän men att det är otänkbart att han ska få träna med dem.

– Det häftiga med vårt lag är att vi har ett vansinnigt tryck på träning. Vi är de bästa kompisarna på touren. Det är det ”Attacking Vikings” handlar om. När man väljer det bort, så får man inte vara en del av det längre, säger Atle Lie McGrath till NRK.

SE ÄVEN: Braathen meddelar att han lägger av (27 oktober 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lucas Braathen avslöja beskedet och Pernilla Wibergs reaktion. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.