I klippet träffar du faster Gun-Mari Fransson som vill veta vilket boendestöd Gällivare kommun gav Mikael. Han hittades död efter flera dagar i ett ostädat hem och tom kyl. Foto: Filip Hannu/SVT

Faster Gun-Mari om Mikael i Gällivare: ”Ingen ska behöva ligga död ensam”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael, 44, låg död i sin lägenhet i flera dagar – trots att boendestöd skulle göra besök fyra dagar i veckan. Hans anhöriga väntar fortfarande på svar från kommunen om hur det kunde ske.

– De skulle vara hos honom måndag till torsdag, säger fastern Gun-Mari Fransson.

Innan Mikael blev sjukskriven på grund av en lunginflammation arbetade han inom kommunen och var fackligt engagerad. Den 17 juni i år hittades han död i sitt hem, åtta dagar efter att någon senast hört från honom.

– Jag vill veta vad boendestödet har gjort. De skulle vara hos honom måndag till torsdag, säger fastern Gun-Mari Fransson.

Fallet Mikael i Gällivare

”Kan det hända någon annan i framtiden?”

När kusinen Desiree Stolt skulle omplacera en av sina hundar var valet självklart. Mikael, som även var gudfar till sina vänners barn, älskade också djur. De bodde i olika delar av landet men skrev med varandra kort inpå att han hittades död.

I klippet hör du Desiree och faster Gun-Mari som frågar sig hur Mikael kunde ligga död så pass länge – och om det skulle kunna hända någon annan i framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Mikael i Gällivare

Mer i ämnet