Polisens tekniker har under onsdagen undersökt en misstänkt brottsplats i Haparanda. En man är misstänkt för försök till mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen utreder ett misstänkt försök till mord i Haparanda. SVT:s reporter berättar i klippet vad vi vet om händelsen så här långt. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Man häktad för försök till mord i Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

En man i Haparanda häktades under fredagen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Det handlar om våld i nära relation, säger man från Åklagarmyndighetens presstjänst.

Det var under tisdagen som polis och ambulans larmades till en lägenhetsadress i Haparanda och under onsdagen har polisens tekniker varit och undersökt den misstänkta brottsplatsen och dess omgivningar.

Än så länge fortsätter polisen att vara mycket förtegen om vad som hänt, så även åklagaren som nu leder utredningen.

Våld i nära relation

– Jag kommer inte att kunna uttala mig till media i dag, säger kammaråklagare Cecilia Schmidt till SVT på onsdagseftermiddagen.

Den frihetsberövade är en man i 60-årsåldern och enligt uppgifter till NSD ska han ha utdelat slag med ett tillhygge mot en kvinna.

Den gripna och senare anhållna mannen häktades på fredagen misstänkt för försök till mord. Åklagaren har ännu inte uttalat sig i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våld i nära relation

Mer i ämnet