Två män sitter fortsatt anhållna misstänkta för mordförsök på en man. Händelsen inträffade på måndagseftermiddagen på Hertsön i Luleå. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök: Männen blir kvar i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-30-årsåldern sitter sedan måndagskvällen anhållna för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel av en jämnåriga man.

– Det har hållits förhör med männen och de nekar till brott, säger jouråklagare Erika Westerstrand.

Det var strax efter kockan femton på måndagseftermiddagen som polisen fick larm om en skadad man i 25-årsåldern på en adress på bostadsområdet Hertsön i Luleå.

Det var en person från en annan lägenhet som ringde in och larmade. När polisen kom till platsen kunde mannen prata och han var vid medvetande när han fördes med ambulans till Sunderby sjukhus.

Tillhygge

– Mannen är misshandlad med ett tillhygge men jag kan inte gå in på några som helst detaljer, säger Erika Westerstrand.

Är han allvarligt skadad?

– Jag vet inte hur skadad han är.

Kvar i häktet

Åklagaren måste fatta beslut om häktning av de misstänkta männen senast på torsdag.

– Männen sitter fortsatt anhållna och under tiden fortsätter polisens utredningsarbete, säger Erika Westerstrand.

Förutom misstanken om försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel är männen misstänkta för grovt hemfridsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.