I dagsläget arbetar 61 personer vid mejeriet i Luleå där man gör mjölk, fil och grädde.
Bakgrunden är enligt företaget vikande mjölkkonsumtion, lågt kapacitetsutnyttjande, stora investeringsbehov de kommande åren samt en generellt svag lönsamhet i företaget.
– För att långsiktigt kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt mjölkpris till mjölkbönderna måste vi få en bättre lönsamhet och effektivitet inom vår mejeristruktur, säger styrelseordförande Göran Olofsson i ett pressmeddelande.
”Vikande trend håller i sig”
Sverige har en vikande mjölkkonsumtion, konstaterar Norrmejerier.
– Det har resulterat i att kapacitetsutnyttjandet i våra mejerier är för lågt. Inget tyder på att den här trenden vänder och Norrmejerier måste ha de bästa förutsättningarna för att producera och utveckla konkurrenskraftiga mejeriprodukter för framtidens konsumenter, säger Gerhard Bley, vd för Norrmejerier.
– Trots att vi måste transportera mjölken från bönderna i Norrbotten till Umeå så kommer vi att spara mycket pengar, säger Petra Kangas, mejeriets kommunikationschef.
Hör mejeriets vd om huruvida mjölkpriserna påverkas av detta i klippet ovan.