Den nya enheten för akuta vårdplatser ska finnas i den gamla extraakuten som redan är utrustad för den typen av vård.
Det kan innebära att det blir mer sällsynt att patienter tvingas ligga på hårda britsar i akutens korridorer.
”En del av lösningen”
Regionledningen och vårdförbundet är eniga om att det kommer att ge många positiva effekter – bättre arbetsmiljö för personalen, bättre flöde på akuten och färre ”överliggare” och en större patientsäkerhet.
– Vi tror på att det här kan vara en del av lösningen på de problem som Sunderby sjukhus har haft den senaste tiden. Ett bättre flöde minskar också väntetiderna och är bra för patientsäkerheten, säger Ulf Bergman, tillförordnad regiondirektör.
”Bra initiativ”
– Vi tycker att det här är ett bra initiativ av arbetsgivaren och vi tror att det här kommer att bli attraktiva jobb att söka. Speciellt som den arbetstidsförkortning som akutens anställda har även kommer att gälla på den nya enheten. Vi tror också att det kan vara bra för både personalen och patienterna, säger Elisabeth Lindblad, ordförande för vårdförbundet i Norrbotten.
”Ger snabbare effekt”
Enligt Ulf Bergman handlar det främst om att regionen vill ge en bättre omvårdnad för de som söker sig till akuten.
-Jag tror att det kommer att fungera bra och jag vill betona att förslaget även lyfts av personalen och den lokala ledningen vid akutmottagningen i Sunderbyn. Det här kommer att ge en snabbare effekt än de andra åtgärderna vi har pratat om, säger han.