När Bodens garnison på lördagen bjöd in allmänheten så var det stridsförevisning på övningsfältet. Foto: Christian Adelbo

Öppna grindar hos militären

Publicerad

Bodens garnison öppnade under lördagen sina grindar för alla intresserade.

– Det märks att intresset för Försvarsmakten har ökat, säger Anna-Lena Hesse, kommunikationschefen på Norrbottens regemente, I 19.

Försvarsmakten har inte räknat hur många besökare som kom in genom grindarna men en uppskattning är att det rör sig om närmare 3 000 intresserade.

Värnpliktiga på plats

Att bjuda in allmänheten är en tradition vid militären i Boden. Programmet innehöll även i år stridsförevisningar, bandvagnsåkning och möjlighet att smaka ärtsoppa direkt från fältkoket, för att nu nämna några av aktiviteterna.

– Nytt för i år är att vi också har värnpliktiga på plats för första gången på länge, säger Anna-Lena Hesse.

”En fin möjlighet”

Försvarsmakten hade även informatörer på kasernområdet för att berätta om vad den nya värnplikten innebär.

– Garnisonens dag är också en fin möjlighet att visa upp vår verksamhet för de anhöriga till våra värnpliktiga, säger garnisonschefen, överste Ulf Siverstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.