Polisens tekniker vid den misstänkta mordplatsen i Kalix.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bilderna från den eventuella brottsplatsen. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Sju anhållna misstänkta för mord i Kalix

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död utomhus i Kalix. Polisen kan inte utesluta att brott har begåtts och sju personer har anhållits misstänkta för mord.

Polisen larmades strax innan klockan 23 på tisdagskvällen om att en skadad person befann sig i anslutning till sjukhusområdet i Kalix.

Men när patrullen tillsammans med ambulanspersonal anlände till platsen konstaterades det att en man i 20-årsåldern var avliden.

Flera personer frihetsberövade

Åklagaren är förtegen om vad det är som har inträffat men berättar för SVT Norrbotten att sju personer sitter anhållna misstänkta för mord.

– I nuläget fokuserar vi på att höra de här personerna men samtidigt pågår husrannsakningar, säger Anna Väppling.

Har något tillhygge använts?

Det kan jag inte kommentera i nuläget, säger åklagaren.

”Ingen koppling till gängkriminalitet”

Enligt P-O Andersson, förundersökningsledare vid enheten för grova brott, är samtliga anhållna kända av polisen sedan tidigare.

– Det här berör Kalix. Vi ser ingen koppling till gängkriminalitet, säger P-O Andersson.

Han säger att de sju anhållna är misstänkta för delaktighet i olika grader. Vissa för mord, och andra för medhjälp till mord.

Hundförare söker efter spår

Platsen där personen hittades har spärrats av och tekniska undersökningar har och kommer att genomföras under dagen, bland annat med hundekipage för att söka efter och säkra spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.