En delad bild som visar två scener. Vänster sida illustrerar en modern flerfamiljsbyggnad med balkonger, omgiven av en grön gräsmatta där människor umgås. Höger sida visar en person som sitter i en stol och håller en mikrofon med en logotyp, sannolikt under en intervju.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter har plats fem i kön – i klippet hör du om hans chanser att få drömlägenheten. Foto: Visualisering av 3D Nord/Locka och Elias Paulsson/SVT

Peter har köat hela natten för att få drömlägenhet i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Peter Haglund har köat hela natten utanför en mäklarfirma i Luleå för att ha chans att lägga vantarna på en drömlägenhet.

– Det har varit en bra stämning, säger han.

Vid lunchtid på fredag släpps nya nyproducerade lägenheter vid Bergnäsbron i centrala Luleå. Totalt handlar det om 74 lägenheter med inflyttning först 2027.

Bristen på nyproducerade lägenheter har lett till att människor satt sig i kö utanför mäklaren – för att inte gå miste om ett köp då det är först till kvar som gäller.

– Jag har slumrat till ett par gånger. Kanske rör sig om en timme totalt, säger Peter Haglund som har köat hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.