Foto: SVT Design

Polisen uppges ha hittat blodspår i en lägenhet i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen uppges ha hittat blodspår i en lägenhet som kopplas till det misstänkta människorovet i Kiruna, enligt en poliskälla som P4 Norrbotten pratat med.

Polisen har koncentrerat sökandet och en stor insats med helikopter pågår i trakterna kring Vittangi. Vice chefsåklagare och förundersökningsledare Anna Bergström vill inte kommentera utredningen.

– Jag uttalar mig ingenting om vad som har framkommit i utredningen. Det genomförs en förundersökning och pågår sökinsatser, men exakt vad det är för insatser kommenterar jag inte, säger hon till SVT Nyheter Norrbotten.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

Enligt en poliskälla som P4 Norrbotten pratat med misstänker polisen att blodet som hittats i lägenheten har koppling till den försvunna 29-åringen.

Stämmer det att blodspår hittats?

- Vad som framkommit kommenterar jag inte, säger Anna Bergström.

Tre män sitter i dagsläget häktade, på sannolika skäl misstänkta för brottet. Den försvunna mannen ska senast ha setts i centrala Kiruna i slutet av juli. Brottsplatsen ska vara en lägenhet på en adress i kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

Mer i ämnet