Förutom sommarförmånen kan vårdpersonal få 14 000 kronor för varje flyttad semestervecka. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix

Region Norrbotten försöker locka personal – höjer ersättningen för extrapass

Uppdaterad
Publicerad

Vårdsituationen i länet är den tuffaste på många år. Nu höjer Region Norrbotten dagersättningen för personal som tar extrapass i sommar.

– Vi vill att de som tar extrapass ska få en bra ersättning för sin insats, säger Daniel Westerberg, tf HR-direktör i ett pressmeddelande.

Under onsdagen rapporterade SVT Norrbotten att Region Norrbotten kommer tvinga alla akutsjuksköterskor vid akutmottagningen i Gällivare att arbeta 12,5-timmarspass. Anledningen till detta är att man är svårt underbemmanad.

Nu meddelar Regionen att man höjer dagersättningen för personal som tar fler pass, både de som redan har bokat in extrapass och tillkommande kommer att få den högre summan.

– Situationen i vården är ansträngd, säger Daniel Westerberg, tf HR-direktör i ett pressmeddelande.

Höjningen motsvarar 400 kronor per pass vilket betyder att man kan få 1300 kronor för ett extrapass en vardag och 1700 kronor per pass en helg. Förutom sommarförmånen får man också övertidsersättning.

Region Norrbotten brukar ha sommarförmån varje år, men i år omfattas fler medarbetare som föräldralediga och enhetschefer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.