En restaurangägare säger att man fått minska på personalen medan en annan beskriver hela situationen som en kris.
– Det har påverkat jättemycket och det har gått så snabbt. Lunchen har minskat kraftigt. Utkörningen är det som håller oss vid liv, säger Andreas Bagiaras.
Försöker minimera tappet
Flera beskriver att det var förra veckan som någonting hände. Francis Kuo, vd för en restaurang, räknar att omkring hälften av lunchgästerna håller sig hemma och beskriver situationen som natt och dag jämfört med innan.
– Vi försöker göra allt för att minimera tappet på omsättningen och titta över personalen och hur vi ska agera för att inte gå i putten så att säga, säger han och går även ut med en uppmaning.
– Är ni friska och har ni möjlighet att kom ut och stötta era lokala företag så gör gärna det. Det är väldigt viktigt att vi har småföretag kvar, även efter den här krisen.
Emma Laiti, vd för en koncern som säljer fika och mat, är inne på samma linje som Francis Kuo.
– Kommer man inte hit nu och tar take away, till exempel, så kanske vi inte finns kvar sedan.