Programmet sändes i SVT i maj 2019 och Jonas Sundström beskriver rätten som ett bra substitut för malet kött eller broiler i sedvanliga tacos eller tortilla.
– Insekterna är krispiga och har dessutom en egen smak, säger han.
Det behöver du:
- 50 g hussyrsor
- 2 msk mjölbaggelarver (mjölmask)
- olja
- salt och svartpeppar
- vanliga tacostillbehör: majstortillas, sallad, gurka, ost, gräddfil, tacosås etc.
Så lagar du:
- Låt frysta gräshoppor och mjölbaggslarver tina i en kvart.
- Stek i olja, först på hög värme, sedan på medeltemperatur i fem minuter.
- Salta och peppra gräshopporna.
- Sänk temperaturen på stekpannan och stek larverna gyllenbruna och frasiga i olja på medeltemperatur.
Behöver du ett kryddsalt med chili och larver till dina tacos? Se hela receptet här!