Rallycrosstävling i Piteå.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du bilder från Norrlandsveckan i rallycross och hör några av deltagarna i tävlingarna. Foto: Evelina Ehngren/SVT

Så lyckas bröderna med racet i Norrlandsveckan i rallycross

Publicerad

Norrlandsveckan i rallycross pågår just nu. En klassiker inom motorsporten som kräver en hel del förberedelse för de som ska tävla.

– Det är mycket att tänka på i förväg, säger Zeth Enarsson.

Rallycrossföraren Zeth Enarsson, 19 år, från Köping, har kört rallycross i tre år. Tillsammans med sin bror Zeb är han på plats för att delta i Norrlandsveckan som körs i Kalix, Piteå och Skellefteå.

När SVT träffar bröderna i Piteå så har de fullt upp med att dra åt bultar, varmköra motorn och hålla koll på de egna nerverna.

– Det är lite svårt när det är tävling för man är ju så nervös, konstaterar Zeth Enarsson.

Erik Sundkvist, 21 år, från Älvsbyn kör också rallycross och är även han noga med förberedelserna innan det är dags för tävlandet.

– Jag brukar kolla på Youtube, reka banan och kolla hur andra kör. Jag gick banan något varv i går och så går jag något varv till i dag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.