Julia Karlenäs, Piteå IF, har chansen att vinna ett fint pris på fotbollsgalan. Foto: SVT

En vecka efter guldet – Karlernäs nominerad till fint pris

Uppdaterad
Publicerad

I lördags blev hon svensk mästarinna med Piteå IF. Nu väntar landskamp mot Norge och sedan Fotbollsgalan där hon är en av de nominerade till damallsvenskans mest värdefulla spelare – Julia Karlernäs har haft en riktig succésäsong.

Julia Karlernäs och de andra i Piteå har haft en omtumlande vecka. Hyllingarna har avlöst varandra i hela Norrbotten men framförallt i Piteå.

– Väldigt många har velat gratulera, både på staden, på gymmet och på andra ställen, säger Julia Karlernäs. Jag är inte trött på uppståndelsen utan njuter i fulla drag så länge det varar.

”Stor ära”

Det är inte slut ännu. På Fotbollsgalan den 12 november är hon en av de nominerade till priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare.

– Det skulle vara en väldigt stora ära om jag skulle få priset. Det skulle betyda mycket.

Trots att hon inte är forward utan mittfältare gjorde hon hela 11 mål i år, flest av alla i Piteå. Två av dem minns hon särskilt, de två mot Göteborg som med facit i hand visat sig vara guld värda.

– Vi vände ju 1-3 till 4-3 och jag lyckades placera in det avgörande målet.

Du gjorde också 3-3 på straff?

– Ja, det gjorde jag ju också, säger hon och skrattar.

Inget färdigt kontrakt ännu

Hon kommer från Torsby men blev trots det inte skidåkare. Fotboll var roligare, något som man säkert att glada för i Piteå idag. Hon har varit i klubben i två år men hur det blir nästa säsong är inte avgjort.

– Vi har kontakt men ingenting är bestämt.

Vill du stanna?

– Jag har utvecklats bra i Piteå och tror jag kan utvecklas ännu mer här. Men som sagt så är ingenting klart.

Även Piteås tränare Stellan Carlsson är nominerad på Fotbollsgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.