Skärgårdstjuvar haffade i Haparanda

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer i Seskarö har anmält inbrottsstölder under natten mot måndag. Nu meddelar polisen att två personer är frihetsberövade.

Det bor ungefär 500 personer på ön i Haparanda skärgård och under natten mot måndag har flera haft påhälsning av den misstänkta duon.

Vid 11-tiden meddelade polisen att en man sitter anhållen misstänkt för grov stöld och vid 14-tiden anhölls ytterligare en man.

– Polisen arbetar fortsatt i ärendet, bland annat med brottsplatsundersökningar och anmälningsupptagning, säger Åsa Mjörndal, presstalesperson vid polisens ledningscentral (RLC).

Fler kan vara drabbade

Fler fastigheter kan ha utsatts och polisen vill uppmana allmänheten att se efter stugor och fastigheter som stått obevakade.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon person blivit utsatt för våld i samband med stölderna, att brottet bedöms som grovt har med godsets värde att göra.

I skrivande stund finns det inga fler misstänkta personer i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.