En röd stoppknapp inne på en buss och David Erixon, presschef på Nobina.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Inte bra förutsättningar” – hör Nobinas David Erixon efter bussolyckan. Foto: SVT

Sparkade Nobina efter bussolyckan i Luleå: ”Bäst att en annan operatör tar över”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en skolbuss som flera elever färdades i kördes av vägen så säger Länstrafiken upp samarbetet med Nobina. Företaget förstår varför.

– Vi kommer att utreda vad som har hänt och agera, säger David Erixon, presschef vid Nobina.

Bussoperatören säger till SVT att de ser väldigt allvarligt på olyckan och vill gå till botten med orsaken. Att kontraktet går förlorat var förväntat.

– Vi är helt överens med Länstrafiken. Det bästa nu är att skapa förutsättningar för en annan operatör att ta över dessa linjer och bidra till lugn och ro, säger David Erixon.

”Blev komplicerat”

Det har varit andra incidenter och missnöje tidigare, varför har det blivit så?

– Vi är ödmjuka inför att det har varit en komplicerad uppstart med otydliga förutsättningar. Det är flera saker som inte blivit bra.

Enligt Erixon mår busschauffören fysiskt bra men är skärrad efter olyckan. Bolaget utreder händelsen, men även polisen utreder misstänkt grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.