Tess Olofsson från Piteå under en fotbollsmatch.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Pernilla Larsson, elitcoach på Svenska fotbollförbundet, om Tess Olofssons domarsuccé på de olympiska spelen i Paris. Foto: John Cowpland/AP

Tess Olofssons fotbollssuccé i OS – Piteåbon dömer damfinalen

Uppdaterad
Publicerad

USA mot Brasilien och kanske fotbollsikonen Martas sista stora framträdande internationellt – i centrum av lördagens OS-final står svenska domaren Tess Olofsson från Piteå.

Klockan 17.00 blåser Tess Olofsson till avspark i damernas fotbollsfinal. På linjen har hon bland andra med sig svenska kollegan och assisterande domaren Almira Spahic.

Förbundet: ”Tårögd av glädje”

Fifa är restriktiva med domarintervjuer under mästerskapet men SVT Norrbotten har pratat med svenska fotbollförbundets elitcoach för damer, Pernilla Larsson.

OS i Paris 2024

– Det är så mäktigt och väldigt välförtjänt! Att Tess och Almira får döma finalen gör mig tårögd av glädje, säger hon.

38-åriga Marta spelar om guldet

Brasilianskan Marta kom till Sverige och Umeå IK som tonåring. I dag har hon hunnit fylla 38 år och har varit avstängd i två matcher efter en vansinnestackling.

Hon var otröstlig efteråt men får nu chansen att spela om guldet som troligtvis blir hennes sista i olympiska sammanhang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet