Under semestertider slipper man skola och arbete och spenderar mer tid hemma. Något som kan innebära mer arbete för Tjejjouren i Luleå.
– Man kanske till exempel har föräldrar som är missbrukare och är hemma mer. Det bidrar till en större oro och ångest.
Felicia förklarar att det är framför allt många ungdomar som hör av sig och känner sig isolerade och ensamma under sommartider.
– Det kan också vara att man är instängd med sin förövare mer, eller inte ha råd att delta i de sommaraktiviteter som finns, berättar hon.
Erbjuder chattfunktion
Tjejjouren i Luleå erbjuder bland annat en chatt för tjejer dit man kan vända sig om man känner sig utsatt eller orolig för någonting. En chatt där de idag kan få för många ärenden och bli tvungna att hänvisa tjejer vidare.
– Vi önskar alltid att vi hade mer resurser. Vi tar emot de stödsamtal vi kan. Vi vet att det är många som står i kö men som vi inte alltid kan ta emot eftersom vi inte hinner.
Skillnaden mellan tjejjour och kvinnojour
Tjejjour
Tjejjourer riktar sig framför allt till unga tjejer och kvinnor och erbjuder stöd kring relationer, psykisk hälsa, kropp och sexualitet, mobbning, våld och övergrepp. De erbjuder ofta chattstöd, mejlstöd och samtalsgrupper.
Kvinnojour
Kvinnojourer riktar sig till kvinnor i alla åldrar som utsatts för våld, hot eller övergrepp, ofta i nära relationer. De erbjuder skyddade boenden, juridisk rådgivning, samtalsstöd och hjälp med att skapa en säker tillvaro.