Två män anhållna – misstänkta för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 25-30-årsåldern anhölls under måndagskvällen misstänkta för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel på en man i 25-årsåldern. Männen är även misstänkta för grovt hemfridsbrott.

Vid 15.00-tiden på måndagseftermiddagen beordrades flera polispatruller till Hertsön i Luleå efter att en person ringt in om en misstänkt misshandel.

– Det var en person från en annan lägenhet som ringde in, säger Liv Fahlén, kommunikatör vid polisen.

Förd med ambulans till sjukhus

Mannen ska ha misshandlats med ett tillhygge men polisen vill inte gå in på vilket vapen det handlar om. Men enligt Kuriren handlar det om en yxa.

– Vi nöjer oss med att säga tillhygge. Vi vill inte gå in närmare på det här så vi påverkar vittnen och liknande, säger Liv Fahlén.

Den misshandlade mannen, som är i 25-årsåldern, har förts till Sunderby sjukhus med ambulans. Enligt polisen var han vid medvetande och man har kunnat förhöra honom.

– Jag har inga fler uppgifter om skador eller vilken typ av skador.

Misstänkta flydde med bil

Efter misshandeln flydde två män i 25-30-årsåldern från platsen i en bil men fordonet hittades strax därefter på en adress i närheten.

Under måndagskvällen har männen förhörts och åklagaren har valt att anhålla männen på sannolika skäl misstänkta för försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel samt grovt hemfridsbrott.

Polisen har även spärrat av lägenheten för en teknisk undersökning och bilen, som männen färdades i, är tagen i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.