Fredrik Hansson (S) blickar in i kameran i en korridor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Hansson (S) håller med om att bussproblematiken är stor i nuläget. Foto: Joakim Nordlund/SVT

Utskällda kollektivtrafiken i Råneå – kommunalrådet lägger sig platt

Publicerad

Fredrik Hansson (S) är ett av två kommunalråd i Luleå. Han deltog på mötet i Råneå där kommunens kollektivtrafik sågades och han förstår kritiken.

– Jag är den förste att beklaga och det är jättetrist att det är på det sättet, säger han.

Kommunalrådet var med på mötet i Råneå och det var också representanter från Luleå lokaltrafik (LLT) och Länstrafiken Norrbotten. Fredrik Hansson (S) medger att det måste ske en förändring

– Det är klart att vi behöver göra något med kollektivtrafiken, men vad det är låter jag vara osagt. Nu är det viktigt att lyssna in vad Råneborna tycker och tänker, säger han.

Större problem än nya bussar

Hansson säger att nya bussar kommer att trafikera linjerna till våren. Men han poängterar samtidigt att problemet och utmaningarna större än så.

– Det här med turtätheten är också något som vi förstår att vi behöver se över, säger han.

Oklart om LLT tar över Råneåsträckan

Eftersom kommunalägda LLT bland annat kör till Rutvik fanns det röster på mötet som gärna vill se att de också trafikerar sträckan till Råneå.

– En del av överenskommelsen i den nya politiska majoriteten är att titta på LLT:s möjligheter att köra på landsbygden. Och LLT har fått i uppdrag att titta på det, säger Fredrik Hansson.

I klippet hör du...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.