Kriminaltekniker och en specialutbildad hund är på plats i Persön utanför Luleå där ett hus brunnit ner till grunden. En man och en kvinna saknas efter branden. Foto: Amanda Liikamaa/SVT

Villa i Luleå brann ned – polisen misstänker mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Vid 00.41 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst till en brand i en villa på Persön i Luleå kommun. Under släckningsarbetet skulle det visa sig att räddningstjänsten fick fokusera på att rädda omkringliggande byggnader då villan som var övertänd inte gick att rädda.

Enligt SOS Alarm är det en förbipasserande som ska ha uppmärksammat branden i villan.

Polisen har ännu inte kunnat säkerställa om det fanns någon i villan under branden eller om någon skadats i samband med branden.

– Vi väntar nu på att vi ska få klartecken från räddningstjänsten för att ta oss in i villan och därför har vi inte kunnat konstatera om det fanns någon i villan ännu, säger Urban Isberg, presskommunikatör hos polisen.

Utreds som mordbrand

Vid 08.36 avslutade räddningstjänsten efterbevakningen av branden vilket gör att polisens tekniker nu har fått klartecken och därigenom kan starta undersökningen av vad som orsakade branden.

Polisens tekniker kommer även att bringa klartecken om någon skadats i samband med branden.

Branden utreds som ett fall av misstänkt mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.