Tre timmar och 50 liter grädde senare stod 1300 semlor klara. Albin Walqvist och Cecilia Falk var nöjda. Foto: Lina Alexandersson/SVT

1.300 semlor – på tre timmar

Uppdaterad
Publicerad

1.300 semlor på drygt tre timmar. Eleverna som läser till bagare och konditorer på Virginska gymnasiet i Örebro fick jobba extra hårt på fredagsmorgonen för att kunna bjuda hela skolan på semlor.

– Det har gått fantastiskt, det har gått över förväntan. Vi trodde att vi skulle hålla på in i målsnöret till klockan 11 när matsalen öppnar, men vi var färdiga mycket tidigare, säger Ingemar Lindell som är lärare på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

– Det har varit roligt. Det är en stor process, och så är det verklighetsbaserat för senare i livet ska man producera ännu mer semlor än vad vi gjort idag, säger eleven Angelica Henningsson.

Ur arkivet – Semlor vi minns

Och eftersom skolan tyngdes av två tunga nyheter förra veckan, som handlade om både misshandel och IS-krigare, tog man det här initiativet.

– Vi ville göra en liten happening, någonting som händer på skolan som är positivt, säger läraren Ingemar Lindell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ur arkivet – Semlor vi minns

Mer i ämnet