Fröken Brogrens bageri har hakat på årets trend när det gäller semlor – Prinsess-semlan – eftersom kunder efterfrågat den.
– Dyker det upp någon speciell trend gäller det att hänga med, säger ägaren Emil Frick.
SVT Play: Se hela inslaget här
2.700 mot 150
På bageriet drar man igång och bakar vid 01.30-tiden, sedan är det fullt ös minst 12 timmar framåt.
– Ifjol bakade vi runt 2.700 semlor mot en vanlig tisdag då det går åt 150. Det är del av charmen att man inte vet hur mycket som går åt, säger Emil.
En av de största bakdagarna
Fortfarande beställer de allra flesta en vanlig, men på bageriet knådas också blandsemla, vanilj- , blåbär- och prinsesssemla. Dock bara ett 50-tal av varje. Det görs även familj- och minisemlor som är rätt populära.
– Fettisdagen är en av de största bakdagarna tillsammans med Lucia och Kanelbullens dag, Emil Frick.
Läs också: Baka godaste semlan med Gokväll
Semlor som finns att köpa i Örebro
- Klassisk semla
- Minisemla
- Blandsemla
- Vaniljsemla
- Wienersemla
- Karlsbaderesemla
- Blåbärssemla
- Kardemummasemla
- Semla med hallon och vit choklad
- Nutellasemla
- Gluten-, sockerfri- och laktosfri semla