Poliser arbetar vid en avspärrad plats i en skogsområde. Flera poliser är synliga, några knäböjer vid vägkanten, medan andra inspekterar området. I bakgrunden syns en svart polisbil parkerad på en grusväg. Träden i omgivningen har höstfärgade löv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen tekniska undersökning på platsen där mannen hittades pågick under onsdagen. Foto: Mikko Lindskog/SVT

Åklagaren: Hittade skjuten man utanför Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Identiteten på den person som hittades död på en skogsväg i närheten av Närkes kil under onsdagen är fortfarande okänd. Men åklagaren i ärendet berättar att mannen blivit skjuten.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som en förbipasserande upptäckte en kropp i skogen. Under onsdagen pågick en teknisk undersökning på platsen.

Ett dygn senare är personens identitet fortfarande inte känd.

– Vi kan i nuläget bekräfta att det är en person som blivit skjuten, och att det är en vuxen man, säger statsåklagare Elisabeth Anderson som leder utredningen.

Fokus i utredningen är just nu att identifiera personen, där polisen arbetar med flera metoder.

– Man söker efter matchning av fingeravtryck och DNA, iakttagelser på platsen eller att personen känns igen, säger Elisabeth Anderson.

Hör polisen om deras arbete under onsdagen.

Bildens vänstra del visar en person som står i en skogsmiljö, iförd en svart jacka. Höger del av bilden visar en väg in i skogen, avskilt av ett blått och vitt polisband som markerar ett avspärrat område. Området kännetecknas av höga träd och en stenig väg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Mats Öhman kommenterar utredningen som fortfarande är i ett tidigt skede. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.