Några av tränarna i SHL under en upptaktsträff. Från vänster: Thomas Berglund – Luleå Hockey, Niklas Gällstedt – Brynäs IF, Jörgen Jönsson – Växjö Lakers, Niklas Eriksson – Örebro Hockey, Klas Östman – Linköping HC, Charles Berglund – Leksands IF, Mattlas Karlin – Modo Hockey och Roger Hansson – Rögle BK.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spela klippet för att höra Patrik Karlkvist berätta vad det är som talar för Örebro hockey i år och hör han beskriva lagets styrkor. Foto: Henrik Montgomery / TT

Bottentippade Örebro hockey slår tillbaka: ”Skiter lite i vad folk tycker”

Uppdaterad
Publicerad

Örebro hockey kommer bli indraget i bottenstriden. I alla fall om man ska tro de journalister och experter som tippat säsongen på tisdagens upptaktsträff inför SHL. Trots detta ser den offensiva stjärnvärvningen Patrik Karlkvist stor potential i laget.

– Vi har ett otroligt spännande lag i alla lagdelar, säger han.

Experter tippade SHL under tisdagen på den årliga upptaktsträffen inför helgens seriepremiär. På plats i Stockholm fanns representanter för alla klubbar för att mingla och svara på frågor.

Några SHL-lag fick klart fler röster än övriga när media svarade på frågan vilket lag som åker ut ur serien. Malmö och Örebro står i en klass för sig när det gäller nedflyttningskandidater.

Men nyförvärvet Patrik Karlkvist ger inte mycket för det tipset.

– Folk får tycka och tänka vad de vill. Det är sällan det blir som folk tippar. Men det blir härligt att slå i underläge.

”Stark defensiv”

Efter en tuff fjolårssäong där Örebro hockey slutade på en tiondeplats är laget redo att ta sig an SHL med ny energi och flera nyförvärv. Peetro Seppälä , David Quenneville och Noah Steen har förstärkt truppen men det är Patrik Karlkvist som förväntas bli den stora offensiva nyckeln.

Karlkvist, som kommer från en tyngre säsong med Oskarshamn i bagaget, är inte orolig över tippningen.

– Jag tycker vi har ett otroligt bra lag och vi har en bra daglig verksamhet som gör att vi utvecklas och blir bättre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.