Busschauffören dödshotades då han körde för Länstrafiken i Lindesberg. Foto: SVT

Busschaufför i Lindesberg dödshotades – händelsen anmäld: ”Han är skakad”

Publicerad

En busschaufför i Lindesberg ska ha blivit dödshotad under sin busstur av passagerare. Händelsen var så pass hotfull att den har anmälts till polisen och Arbetsmiljöverket.

– Han blev hotad så han är skakad och har fått vara ledig, säger Joakim Warnicke, trafikområdeschef på Connect Bus.

Händelsen inträffade i veckan i Lindesberg där passagerare på bussen ska varit stökiga. Enligt anmälan till Arbetsmiljöverket skrek passagerarna åt busschauffören och kallade honom för bland annat rasist och bög för att chauffören ska ha stannat bussen vid en hållplats. Därefter blev han dödshotad.

– Det var en hotfull situation. Han var rädd och skakad och blivit erbjuden hjälp, säger Joakim Warnicke.

Långvarig problem med skolungdomar

Enligt bussbolaget så handlar det om en långvarig problematik med busslinjerna som fylls av skolungdomar.

– De bussarna som går till och från skolan är problematiska. Det är unga vuxna det handlar om och vi har haft problem med det i många år. Men det har spårat rejält nu.

Händelsen har orsakat att busslinjerna ha dragits in.

– Vi har fått ta den hårda vägen nu och vi får se hur vi gör för att få tillbaka de linjerna. Det är annars inga problem förutom när skolungdomarna åker med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.