En bild som visar en bussförare som sitter vid ratten i en modern buss. Bussen har säten i blått och interiören är ljus och öppen. Spegeln i bilden ger en översiktlig vy av föraren och förarens arbetsområde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre busschaufförer i Lindesberg har blivit utsatta för hot och störningar i trafiken. Starta klippet för att höra hur det påverkar dem och resenärer. Foto: Leonora Toplica/SVT

Busschaufförer i Lindesberg hotas igen

Uppdaterad
Publicerad

Dödshot, hot om stenkastning och storbråk. Förra veckan tvingades bussbolaget Connect Bus i Lindeberg göra tre polisanmälningar.

– Det har eskalerat, säger Carro Dahlström, platschef på Connect Bus i Lindesberg.

Förra måndagen dödshotades en busschaufför och på fredagen blev ytterligare en busschaufför hotad. Under samma fredagskväll utbröt ett storbråk på bussen där polisen behövde rycka ut.

– De mår inte alls bra, säger Carro Dahlström.

Kollektivtrafik

Inställda busslinjer

Enligt bussbolaget mår de berörda chaufförerna dåligt och andra är oroliga över att bli utsatta för hot. Oroligheterna har resulterat i indragna busslinjer, vilket kan utökas efter fredagens incidenter.

– Vi för diskussioner med facket och Länstrafiken, det kan bli så att vi behöver ställa in fler busslinjer.

Starta klippet ovan för att höra hur busschaufförerna i Lindeberg har påverkats av de hotfulla situationerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kollektivtrafik

Mer i ämnet