En kvinna står till vänster och tittar in i kameran på en skolgård. Till höger står två killar och tittar in i kameran på skolgården. Den ena har armarna i kors.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tycker det är dåligt”. Hör vad gymnasieeleverna Berenice Mwiseneza, Elias Mäki och Walter Utter Jansson tycker om det nya beslutet, i klippet. Foto: Leonora Toplica/SVT

Busskort för gymnasieelever i Lindesberg dras in

Uppdaterad
Publicerad

Gymnasieelever som har mindre än sex kilometer till skolan blir av med sitt busskort, efter ett beslut från Lindesbergs kommun. SVT har pratat med flera gymnasieelever på Lindeskolan.

– Jag är väldigt besviken. Jag använde busskortet innan, säger Berenice Mwiseneza, 16år.

Lindeberg är tredje kommunen i länet, tillsammans med Örebro och Karlskoga kommun, som har beslutat att dra in busskorten för gymnasieeleverna, enligt P4 Örebro.

Anledningen är att kommunen vill spara pengar och få en budget i balans. Beslutet börjar gälla från och med höstterminen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.