• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

David Lundgren poserar med blommor och priser efter att ha vunnit årets unga företagare.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ger David Lundgren sitt bästa råd för att lyckas som ung företagare. Foto: Frida Lindhe/SVT

David är årets unga företagare i länet: ”Måste ha en bra story”

Publicerad

Som 21-åring grundade örebroaren David Lundgren Refurbly AB, ett företag som bland annat renoverar och säljer begagnade mobiltelefoner. Under tisdagen korades han till årets unga företagare i Örebro län.

– Det ska bli kul att få representera sin egen stad i riksfinalen, säger han.

Det var till applåder som David Lundgren, 26 år, tog emot organisationen Företagarnas pris under utdelningen på Residenset på Örebro slott under tisdagen.

Organisationens motivering lyder bland annat: ”Genom att erbjuda konsumenter hållbara alternativ har företagaren inspirerat till ett nytänkande i branschen och bevisat att affärsframgång och miljöhänsyn kan gå hand i hand.”

Nu är nästa steg för honom att representera länet i Företagarnas riksfinal i Stockholm i oktober.

Reparerat mobiler sedan barnsben

Vad tror du om dina chanser att ta hem riksfinalen?

– Det är väldigt tufft på nationell nivå, det finns många duktiga unga entreprenörer i Sverige. Jag tror att man måste ha en bra story och det tror jag att vi har, säger han och fortsätter:

– Jag har hållit på med mobilreperationer sedan jag var liten, fortsatt på den resan och valt att stanna kvar i Örebro och bygga bolaget här även om det funnits chanser att dra till Stockholm.

I klippet berättar David Lundgren om vad han tror är anledningen till att hans företagsidé funkar på marknaden just nu.

Även kategorin årets företagare i länet delades ut under tisdagen. Det priset tog Jenny Helldén och Marie Lindqvist-Pahlstad på företaget Zilenzio AB hem, ett företag som utvecklar och levererar ljudabsorberande produkter till arbetsplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.