Emil Andersson, Parasport, bordtennis, pingisfeber efter Truls framgångar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ska bli häftigt att gå in på samma arena som Truls och grabbarna inför fullsatta läktare”, säger Emil Andersson. Foto: SVT/TT

Emil Andersson om pingishysterin inför Paralympics: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Med VM-guld, EM-guld och silver som bäst i Paralympics gör Emil Andersson i Paris sitt fjärde Paralympics. Och den pingishysteri som råder i Sverige riktar extra mycket strålkastarljuset på bordtennisturneringen.

– Det blir en häftig känsla att gå in i samma hage som Truls och grabbarna, säger 31-åringen.

Emil Andersson är Arbogasonen som bor i Örebro sedan många år tillbaka, men tävlar för BTK Väster i Motala. Han har sedan 2009, när första EM-silvret bärgades, radat upp medaljer i stora mästerskap.

Emil tävlar i klass åtta i handikappssystemet till följd av en halvsides CP-skada som gör honom svagare på ena sidan av kroppen. Till vardags spelar han i division 1 och inom parasporten är han ett stort namn sedan länge.

Extra stor uppmärksamhet kring bordtennisen

Nu laddar han upp inför ett Paralympics inför storpublik i samma arena som de svenska bordtennisherrarna imponerade under OS:

– Det är kul att vi får den där extra kryddan för bordtennisen när vi nu ska inta samma arena inför fullsatta läktare, säger Emil Andersson.

Vad går du in med för mål?

– Jag har haft ett bra 2023 och siktar mot topplaceringarna och att slåss om medaljerna, säger han.

Här om hans förväntningar och hajpen inför Paralympics i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.