Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Philip Naskret var på plats vid dagens häktningsförhandling, där en man i 25-årsåldern begärdes häktad på sannolika skäl, misstänkt för mord och mordförsök efter händelserna i Örebro i lördags. Hör mer i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

En man häktad misstänkt för mord och mordförsök i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för mord och mordförsök i västra delen av Örebro i lördags har häktats vid Örebro tingsrätt under tisdagseftermiddagen.

Mannen som är i 25-årsåldern och tidigare ostraffad häktas på sannolika skäl, som är den högre misstankegraden, misstänkt för mordet och mordförsöket under lördagskvällen.

En kvinna i 50-årsåldern skadades med ett tillhygge och avled av sina skador. Även hennes dotter som är i 25-årsåldern skadades allvarligt och vårdas fortfarande på sjukhus.

Den misstänkte mannen är hemmahörande i Karlskoga. Han och dottern ska ha gått på samma skola, enligt åklagaren.

Vid 16.15-tiden under tisdagen inleddes häktningsförhandlingarna, då något försenade.

Medger att han orsakat skador

Mannens försvarare säger i en kommentar att hans klient erkänner att han orsakat kvinnorna svåra skador men att han inte säger sig bära något straffrättsligt ansvar.

Det på grund av omständigheter som gör att han bestrider brott, enligt sin berättelse.

Mannen skall även genomgå en § 7-undersökning, för att utreda huruvida han lidit av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för händelsen.

Åtal skall vara väckt senast den 28 februari, men åklagaren flaggade vid förhandlingen för att det sannolikt blir fråga om förlängd åtalstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.