Till vänster en präst, till höger längbro kyrka

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sonya Wallentin berätta hur många laddstolpar de planerar att installera vid kyrkan i Längbro och när arbetet kommer att börja. Foto: Erik Karlsson/SVT

EU kräver dyra laddstolpar – inget problem för Längbro kyrka

Publicerad

Krav på laddstolpar på större parkeringar riskerar att ställa till det för kyrkor – som kan behöva investera dyra pengar. Men i Längbro församling välkomnar man det nya kravet.

– Det är en positiv utveckling, säger Sonya Wallentin församlingsherde i Längbro församling.

Ett lagkrav på laddare vid parkeringsplatser med plats för 10 bilar eller mer finns redan när det kommer till nya parkeringsplatser. Men från nyår utvidgas det kravet till att vara retroaktivt, så att alla parkeringsplatser med fler än 20 rutor måste ha en laddare för elbilar.

Något som riskerar att orsaka problem för de kyrkor som då behöver installera laddstolpar. Men vid kyrkan i Längbro ser man positivt på det hela, och planerar nu att bygga flera laddstolpar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.