Peter Jonasson på Lindesbergs Musteri sitter på huk framför lådor med äpplen som ska mustas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ska man tänka om man vill göra must på fallfrukt? Det ger Peter Jonasson svar på i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT

Expertens råd till dig med äppelmust i tanken

Publicerad

Nu när träden är fulla av äpplen vill många göra must av sin frukt, något som märks av på det lilla musteriet i Lindesberg. Men vilka förberedelser är viktiga att tänka på för att få en så bra must som möjligt och hur ska man tänka när det gäller fallfrukt?

Peter Jonasson på Lindesbergs Musteri ger sina bästa råd i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.