Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oron inför en hotfull granne har gjort att ”Esther” inte längre låter sina barn leka ensamma på gården. Hör mer om familjens upplevelser i klippet. Foto: TT

Familjen lever under grannens hot: ”Vi har varit rädda i flera år”

Publicerad

I flera år har familjen i Örebro levt med upprepade hot från en granne – hot som lett till att de känner sig rädda i sitt eget hem. Nu oroar de sig för att behöva lämna sin lägenhet. 

– Jag tycker inte att det är vi som ska behöva flytta, det är ju inte vi som är problemet. Men det verkar vara enda utvägen enligt Öbo, säger Esther, som egentligen heter något annat.

Esther och hennes familj är uppgivna. Flera år av oro och rädsla har satt sina spår. År med upprepade fysiska hot, som även riktat sig mot barnen i familjen.

– Det började med att grannen tyckte att vi störde, när barnen lekte mitt på dagen. Vi försökte förklara att de är barn, och att barn måste få leka. Det är ju inte så att vi är högljudda sent på kvällen eller på nätterna, säger Esther.

Vill inte flytta

Hon tycker att familjen hamnat i en omöjlig situation. Egentligen trivs de i området där de bor och vill inte alls flytta. Men trots polisanmälningar och att hyresvärden, kommunala Örebrobostäder (Öbo) har uppmanat dem att föra dagbok över hoten har ingenting hänt, menar Esther.

Öbo säger att de känner till ärendet – men att den här typen av situationer är svåra att lösa.

I klippet får du veta mer om hur familjen upplever situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.