• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

En färdtjänsbil, delad med bild på tre personer, den ena sitter i rullstol, de andra två står bakom

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Några som vittnar om långa väntetider är Leif Fransson, 80, och hans sambo Dagmar Nordkvist, 82. I klippet berättar de mer. Foto: Länstrafiken/SVT

Dagmar, 82: ”Vi har fått vänta i tre timmar innan vi fått komma hem”

Uppdaterad
Publicerad

Länstrafiken har problem med att hinna med alla färdtjänstresor, framför allt på morgnar och eftermiddagar. Några som har drabbats av långa väntetider är Leif Fransson, 80, och hans sambo Dagmar Nordkvist, 82, som bor strax utanför Askersund.

Leif Franssons dotter Carina Fransson har fått hjälpa sin pappa en del på senare tid, med skjuts in till sjukhus och vårdcentral på grund av problemen med färdtjänst.

– Det blir ju att de inte vill åka någonstans och det förstår jag. Det är jättekul när de vill komma in och hälsa på, men det är ju ett heltidsjobb att ta sig in till Askersund en mil, säger Carina Fransson.

Tre timmars väntan

– I Örebro har vi fått sitta och vänta i tre timmar innan vi fått komma hem, säger Dagmar Nordkvist.

Och det är inte bara en engångsföreteelse, konstaterar Leif Fransson:

– Sex-sju gånger har vi fått vänta länge, säger han. 

Går inte att beställa i förväg

– Man kan inte beställa färdtjänst i förväg heller när man ska åka hem, om man är på ett lasarett eller en vårdcentral, för där kan det ju hända saker som gör att det tar tid, säger Dagmar Nordkvist.

Hör mer i klippet ovan om hur paret har påverkats av väntetiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.